+381(11) 3390 614

Saveti posle laserske epilacije

Laserska epilacija je popularna metoda uklanjanja neželjenih dlačica kod muškaraca i žena.

Alma Soprano Titanium laser je jedan od najboljih lasera za epilaciju koji je trenutno dostupan na tržištu. Nakon tretmana laserom, postoje neke stvari koje treba imati na umu kako biste postigli najbolje rezultate.

U ovom članku, dajemo vam savete o tome kako da se pripremite za tretman, šta očekivati tokom i nakon tretmana, i kako da održavate rezultate nakon tretmana.

  1. Priprema za tretman Priprema za tretman je važna kako biste postigli najbolje rezultate. Preporučujemo da ne koristite depilatore, vosak ili pincetu najmanje 4 nedelje pre tretmana. Ovo je zato što laser cilja na pigment koji se nalazi u korenu dlačice, a korišćenje ovih metoda uklanjanja dlačica može oštetiti folikul dlake i uticati na efikasnost tretmana.

Takođe je važno da se izbegne sunčanje i solarijum najmanje 4 nedelje pre tretmana. Sunčanje i solarijum mogu uticati na pigment kože i dovesti do nepredvidljivih rezultata.

  1. Tokom tretmana Tokom tretmana, laserski zrak prodire u kožu i cilja pigment u folikulu dlake. Ovaj proces može biti malo neugodan i može se osetiti kao lagano peckanje ili ubod. Međutim, ovaj osećaj obično traje samo nekoliko sekundi po tretmanu.

Vreme tretmana zavisi od površine koju tretirate. Na primer, tretman bikini zone obično traje oko 20 minuta, dok tretman nogu može trajati do sat vremena. Pre tretmana, važno je da se obavesti vaš lekar o bilo kakvim zdravstvenim stanjima ili lekovima koje uzimate, kako bi se izbegle komplikacije tokom tretmana.

Dalje u ovom tekstu ćemo vam dati nekoliko saveta o tome šta treba raditi i šta ne treba raditi nakon tretmana laserskom epilacijom Alma Soprano Titanium laserom.

  1. Izbegavajte sunčanje Nakon laserske epilacije, vaša koža će biti osetljivija nego inače, tako da treba da izbegavate sunčanje u narednih nekoliko dana. Sunce može iritirati vašu kožu i uzrokovati crvenilo i opekotine. Ako morate da izađete napolje, koristite zaštitnu kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom SPF 30 ili više kako biste zaštitili svoju kožu od sunčevih zraka.
  2. Izbor garderobe Trebalo bi da izaberete udobnu, široku i lagana odeću koja neće iritirati vašu kožu nakon laserske epilacije. Sintetička odeća može izazvati iritaciju kože, pa se preporučuje nošenje pamučne odeće.
  3. Izbegavajte toplu vodu Nakon tretmana, treba da izbegavate toplu vodu. Visoka temperatura može iritirati vašu kožu i uzrokovati crvenilo. Umesto toga, koristite mlaku vodu tokom tuširanja ili kupanja.
  4. Izbegavajte vežbanje Vežbanje može izazvati znojenje i iritaciju kože nakon laserske epilacije. Preporučuje se da izbegavate vežbanje u prvih 24 sata nakon tretmana.
  5. Ne dodirujte tretirana područja Nakon tretmana, vaša koža može biti osetljiva i ranjiva. Zbog toga je važno da ne dodirujete tretirana područja rukama ili drugim predmetima. Dodirivanje tretiranih područja može uzrokovati iritaciju kože ili infekciju.
  6. Koristite hidratantnu kremu Laserska epilacija može ukloniti ne samo dlačice, već i prirodna ulja kože, čime koža može postati suva. Da biste izbegli suvu kožu, koristite hidratantnu kremu po savetu svog lekara.
5 1 glas
Glasanje za članke
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x