+381(11) 3390 614

Epilacija lica, epilacija nausnica i finih dlaka

Da li ste umorni od brijanja, čupanja ili depilacije? Zahvaljujući napretku tehnologije i laserskoj epilaciji, sada je uklanjanje dlaka sa lica jednostavno, bezbedno i trajno rešenje.
epilacija lica

Epilacija lica, epilacija nausnica i finih dlaka

Svi smo već upoznati sa laserskom epilacijom koja je popularna kada su u pitanju glatke noge, bikini zona ili regija ispod pazuha, ali ono o čemu se znatno manje priča je epilacija lica, nausnica kao i svih finih dlaka. Kako maljavost koja zahvata i delove brade, nausnica, ivica kose, nosa ili predela između obrva, nije samo problem sa kojim se muškarci bore, vreme je da joj se posvetimo sa više pažnje.

Maljavost lica kod oba pola

Mit je da se sa problemom maljavosti suočavaju samo muškarci, jer se i žene godinama i decenijama unazad bore sa istom. Iako maljavost lica može biti sporadična ili minimalna, svakako se kod žena uzima više za ozbiljno jer se smatra neprirodnom i rezervisanom samo za jači pol. Razlozi zbog kojih se kod žena pojavljuje u predelima u kom ne bi trebalo da je ima, leži u nizu različitih faktora – od genetike, zdravstvenog stanja, određene medikamentne terapije do narušenog hormonalnog statusa.

Dlake na licu su problem koji podjednako pogađa oba pola i to nevezano za količinu maljavosti u kojoj se ispoljava. Lice je jedini deo tela koji je konstanto izložen kako  spoljašnjim uticajima, tako i pogledima drugih, što može postati jako neprijatno. A osim estetike, ovom pojavom može biti narušeno i kompletno psihičko zdravlje.

Zašto epilacija lica a ne depilacija lica

Vaša koža lica je jedno od najosetljivijih delova tela  sa mnoštvom nervnih završetaka koji prožimaju celu njegovu površinu. Skoro konstantno nezaštićeno i izloženo vetru, suncu, hladnoći, toploti i prljavštini, lice neprestano dodatno stresiramo i iritiramo šminkanjem, nepravilnim čišćenjem ili upotrebom agresivnih kozmetičkih sredstava. Ako na sve ove spoljašnje i druge uticaje, dodamo i depilaciju lica, bilo običnim brijanjem, upotrebom voska ili krema, dolazimo do zaključka da se prema ovom  najvidljivijem i najlepšem delu tela ponašamo i više nego neodgovorno.

Ako imate osetljivu kožu, znate da depilacija ili brijanje lica može biti bolno i iritantno iskustvo i naravno, samo i isključivo privremeno rešenje. Mnogi proizvodi za brijanje i depilaciju nisu dizajnirani za osetljivu kožu, a čak i oni koji to navodno jesu, možda u svom sastavu ipak kriju određene hemikalije, aditive, boje ili parfeme koji mogu iritirati ili izazvati ozbiljne alergijske reakcije.

Laserska epilacija lica je bezbedna za sve tipove kože i za razliku od depilacije ona daje skoro trajna rešenja, lišava vas svakodnevne obaveze, iritacija, infekcija ili duplo više pojačane maljavosti koja je čest rezultat brijanja.

epilacija lica

Da su epilacija lica i epilacija nausnica bolni tretmani?

Kako je lice osetljivo područje može se desiti da doživite malo veću osetljivost u odnosu na noge ili telo uopšte. Ovaj osećaj peckanja  takođe zavisi od debljine kože, pa tako muškarci mogu znatno manje iskusiti bilo kakve neprijatnosti u odosu na žene, jer je njihova koža znatno deblja. Pacijenti obično registruju da im je najintenzivniji osećaj donela epilacija nausnica ali da svakako to ne mogu uporediti sa bolom koji doživljavaju prilikom upotrebe voska, pincete ili običnog električnog epilatora.

Što znači, ako za vas upotreba svih ovih sredstava i uređaja koje inače koristite nije predstavljala problem niti izazivala bol, onda ćete lasersku epilaciju lica i epilaciju nausnica obaviti bez ikakvih problema.

Da li je epilacija finih dlaka moguća?

Laserska epilacija najbolje funkcioniše i najbolje rezultate daje na tamnoj kosi i svetloj koži a njena učinkovitost je znatno veća na jačim dlakama. Šta je sa epilacijom finih dlaka? Da li i one mogu da se uklone podjednako dobro?

Iako je činjenica da tamne i jake dlake daju veću efikasnost, to ne znači da se uklanjanje finih dlaka lica ne može obaviti sa istim i uspešnim rezultatima. Laseri najnovije generacije, poput Alma Soprano Titanium lasera, unapređeni su da imaju širok spektar delovanja, tako da se savim podjednako mogu tretirati i fine i one jače dlake. Zbog specifičnosti fine maljavosti lica, možda će vam biti potrebno više tretmana istog područja nego za neka druga, ali svakako ovo zavisi od mnogo faktora i prave procene se mogu dati samo direktnim pregledom i konsultacijom.

Laserska epilacija lica

Laserska epilacija lica je pametan izbor i siguran način da okončate ponavljajuće obaveze poput brijanja, čupanja ili izbeljivanja dlačica. Bilo da depilaciju radite svakodnevno ili izdvajate jedan dan u nedelji, to sigurno nije nešto čemu se radujete i na šta želite da potrošite svoje vreme koje vam sasvim sigurno uvek fali. Uz lasersku epilaciju oslobađate se neefikasnih metoda, štedite vreme i novac a najbolje od svega – konačno dobijate trajno rešenje za kojim ste godinama tragali.

5 1 glas
Glasanje za članke
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x