+381(11) 3390 614

Zašto se epilacija radi na dva meseca

Da biste razumeli odgovor na ovo pitanje, morali biste da znate nešto o tome kako naše dlake rastu po fazama.

Laserska epilacija Alma Soprano Titanijum Laserom je neinvazivna procedura uklanjanja dlačica koja se koristi za trajno smanjenje rasta dlaka. Ova metoda je popularna jer je efikasna, bezbolna i ne zahteva dugotrajno oporavak. Za razliku od drugih metoda uklanjanja dlačica, poput depilacija, voska i elektrolize, laserska epilacija daje dugotrajne i trajne rezultate.

Koliko često se radi laserska epilacija Alma Soprano Titanijum Laserom?

Uobičajeno se preporučuje da se tretmani laserske epilacije rade na svakih 6 do 8 nedelja. Međutim, ovo može varirati u zavisnosti od tipa kože, boje dlake, kao i broja i rasporeda tretmana koji su potrebni za postizanje željenih rezultata.

Zašto se tretmani rade na svakih dva meseca otprilike?

Da bi se bolje razumela ova preporuka, potrebno je razmotriti fazu rasta dlake i kako laserska epilacija funkcioniše u odnosu na nju.

Faze rasta dlake

Postoje tri faze rasta dlake: anagen, katagen i telogen. Anagen faza je faza aktivnog rasta dlake, u kojoj je koren dlake najosetljiviji na laserski zrak. Katagen faza je tranzicijska faza u kojoj se rast dlake zaustavlja i koren se priprema za otpadanje. Telogen faza je faza mirovanja u kojoj se dlaka odbacuje i priprema za novi ciklus rasta.

Kako laserska epilacija Alma Soprano Titanijum Laserom funkcioniše u odnosu na faze rasta dlake?

Laserska epilacija funkcioniše tako što laserski zrak prodire u koren dlake i uništava folikul dlake. Međutim, da bi se folikul uništio, laserski zrak mora da dođe u kontakt sa korenom dlake dok je u anagen fazi. Zbog toga se preporučuje da se tretmani rade na svakih 6 do 8 nedelja, kako bi se osiguralo da su sve dlake u anagen fazi.

Studija o fazama rasta dlake i efikasnosti laserske epilacije

Studija objavljena u časopisu Journal of the American Academy of Dermatology je istražila efikasnost laserske epilacije u odnosu na faze rasta dlake. U ovoj studiji su istraživači pregledali 40 pacijenata koji su prošli kroz 6 tretmana laserske epilacije. Rezultati su pokazali da je najbolja efikasnost laserske epilacije postignuta kada su tretmani bili rasporodjeni na svaka dva meseca.

Zato ćete u ordinaciji SN MEDIK, biti pozvani od strane našeg osoblja na sledeći tretman posle dva meseca.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x